Aanbod

Workshop kattengedrag; Dinsdag 26 november a.s. 

Onderwerp STRESS bij katten

Wist u dat er (te)veel katten last hebben van stress, met alle gevolgen nadien. Hoe dat kan? Doordat eigenaren dit niet herkennen, we er te weinig over weten en onze katten meesters zijn in het verbergen van pijn en stress! Daarnaast hebben we eigen opvattingen over stress bij katten. Het wordt afgespiegeld van hetgeen we zien in de media en vaak gerelateerd aan hondengedrag. Van daaruit maken wij een conclusie dat bepaald gedrag bij een ‘standaard-kat’ hoort… En dit is spijtig genoeg niet juist.

Voorbeeld ; “Poes pluisje is een rustige kat en doet haar eigen ding.Sinds de komst van kitten Luna zit Pluisje graag op zolder. Ze komt wel gewoon naar beneden om te eten, maar de zolder is haar plekje geworden.

Voorbeeld (2) ; “Onze kat is altijd al schuw en bang geweest. Zodra ze de deurbel hoort, vlucht ze naar boven. Als we bezoek hebben, zit ze ook boven. Daar is het dan lekker rustig, dus prima in onze ogen.”

Deze voorbeelden zijn situaties die eigenaren lijken te accepteren, maar onderschat het negatief effect van stress níet! Een kat voelt zich in deze situatie niet prettig en trekt zich met een reden terug in huis op zolder. Tevens is het wegvluchten voor een bepaalde prikkel allesbehalve fijn.

Verandering is mogelijk! Uitleg van het begrip Stress en wat het bij katten kan veroorzaken zullen we deze avond bespreken. Met beeldmateriaal zoals foto’s en video’s zal er een wereld voor u open gaan. En voor uw kat(ten) natuurlijk ook! De gegeven tips kunt u namelijk thuis direct toepassen. Anneke verzorgt deze informatieve avond met een knipoog humor en directheid! Doe deze avond gezellig mee en leer meer over stress bij katten! Hoe ontstaat stress, hoe zie je dat bij jouw kat en hoe kun je het voorkomen? Kom in actie, in plaats van te blijven gissen hoe het in realiteit is. Denk ook aan de jaarwisseling die eraan komt. Vuurwerk geeft ook stress voor katten. Hier wordt deze avond ook aandacht aan besteedt, zodat je een goede voorbereiding hebt voor oud&nieuw!

Geen vooropleiding nodig. Deze avond is voor iedereen geschikt, die graag meer wil weten over kattengedrag!

Datum: Dinsdag 26 November 2019
Tijd: 19.30 – 21.45/22.00 uur
Locatie: BusinessDome in Eersel (nabij afslag A67)
Kosten: €20,- per persoon (incl 2 consumpties)

Opgeven voor de workshop kan via email contact@miauw-kattentherapie.nl of whatsapp 0031-6 12 18 70 79 . Of gebruik DEZE LINK om het contactformulier in te vullen.

Meer informatie over de workshop met betrekking tot locatie en betaling, krijgt u na aanmelding via email toegestuurd.

Een greep uit recensies van vorige deelnemers:

- "Workshop gevolgd bij Anneke van Miauw; Voor herhaling vatbaar! Duidelijk, leerzaam, interactief en met humor. Super avond gehad!"
- "Work shop gevolgd, echt een aanrader!"
- "Echt een aanrader voor iedereen die iets wijzer wil worden in de (belevings)wereld van poezen. Bovendien was het een gezellig samenzijn en Anneke vertelt op een ontspannen gemoedelijke manier over het onderwerp. Ik ben er de volgende workshop weer graag bij!"


‘de kat in de spotlights’  

5-jarig bestaan Dierenkliniek Riethoven. Donderdag 3 oktober 19.00 -21.00 uur

Een spetterende spelquiz voor elke kattenliefhebber, met allerlei leuke filmpjes en wetenswaardigheden. Deze avond wordt georganiseerd door Dierenkliniek Riethoven en gepresenteerd door Anneke van Miauw Kattentherapie én DE kattendoktor van Nederland. Beter bekend als Frits Lamberts van Dierenkliniek Dennenoord. Je leert deze avond dus óók nog iets wat je niet eerder wist! 😉 Iedereen gaat sowieso met een prijs naar huis!

Deelname 3.00 euro per persoon, inclusief consumpties. Dit is volledig ten gunste van stichting dierenambulance Doc Zuid

Graag even aangeven met hoeveel personen je komt deze avond, zodat de organisatie weet hoeveel personen er verwacht worden. Inschrijven via email jubileum@dierenkliniek-riethoven.com of kijk eens op hun website voor dit en nóg meer jubileumactiviteiten!

Tot 3 oktober in Riethoven?

Datum: Donderdag 3 oktober 2019
Tijd: 19.00 - 21.00 uur
Locatie: Boshovensestraat 15 te Riethoven. (Parkeren volg aanwijzingen)
Kosten: €3,- per persoon (inclusief consumpties)
Bijdrage is volledig ten gunste van Dierenambulance DOC-zuid

 


Animal Night in Bergeijk! 

Vrijdagavond 4 oktober 18.00-21.00 uur

Dierenspeciaalzaak Buijtels organiseert wederom een super leuke avond vol met professionals in de dierenbranche! Er zijn workshops voor de hond, APK check door de dierenarts. Diverse proeverijen en stands met informatie, fotograaf is aanwezig, kortingsacties en natuurlijk is Anneke hier ook aanwezig om jou van advies te voorzien! Zit je met een prangende vraag, kom die dan vrijblijvend voorleggen. 

Vragen omtrent gedrag kan van alles zijn! Denk aan plassen buiten de kattenbak, uithalen naar je hand of arm terwijl je de kat heerlijk aait op schoot, agressie naar andere katten in huis of juist heel angstig? Alles is mogelijk en dus ook bespreekbaar.

Datum: Vrijdag 4 oktober 2019
Tijd: 18.00 - 21.00 uur
Locatie: Burg. Magneestraat 20, 5571 HD  Bergeijk
Kosten: GRATIS ENTREE (inclusief hapje en drankje)

Workshop kattengedrag 

Wordt ongeveer 3-4 x per jaar aangeboden.

Anneke, namens Miauw, geeft een paar keer per jaar workshops over kattengedrag. Over het algemeen wordt dit georganiseerd op onze vaste locatie bij BusinessDome in Eersel. Normaliter vindt dit ’s avonds plaats van 19.30 – 22.00 uur.

Op deze avond komt u meer te weten over alles wat met katten te maken heeft. Er zijn verscheidene onderwerpen, zoals ‘kattentaal’, ‘stress’, ‘kittens’ en een ‘huis een katvriendelijk thuis maken’

Zodra er een datum bekend is, volgt er meer informatie over locatie en inschrijving. Ook zal het als evenement op de facebook-pagina te zien zijn. Wilt u niets missen en als allereerste op de hoogte zijn van nieuw aanbod? Laat dit dan even weten via het contact-formulier. In verband met de vernieuwde privacywet, hebben we uw schriftelijke toestemming nodig om u in de toekomst te mogen mailen met informatie. Geef via de link in dat u op de mailinglist wilt en op de hoogte gehouden wilt worden van de workshops.


Lezingen

Op aanvraag verzorgt Miauw lezingen over kattengedrag. Deze zijn hartstikke leuk en informatie voor bijvoorbeeld dierenklinieken, dierenspeciaalzaken en voor nascholing van medewerkers die veel met katten werken. Denk aan pensions of asielen. Voorbeelden van onderwerpen zijn;

-Een huis katvriendelijk inrichten

-stress bij katten

-onzindelijkheid

-introductie van een kitten.

Wilt u een leuke en informatie avond over katten en hun gedrag organiseren? Dan bent u bij Miauw aan het goede adres! Anneke is super enthousiast en vertelt graag alles wat u wilt weten. Zij houdt van interactie met het ‘publiek’, dus ook uw gasten/klanten hebben een avond vol vermaak.

Kosten hiervan in overleg. Neem contact op met Miauw om dit te bespreken.